Sfaturi pentru ingrijirea protezelor injectate

Igiena corecta, zilnica a cavitatii orale si implicit a protezei, reduce neajunsurile legate de impregnarea si contaminarea cu diferite reziduri existente in cavitatea bucala.

Acumularea de bacterii pe suprafata protezei determina halitoza (respiratia urat mirositoare), stomatita de proteza (rani ale gingiei supra-infectate) si carii la nivelul dintilor restanti. Pentru a evita toate acestea, exista tablete pentru igienizarea protezei. Acestea distrug bacteriile responsabile de halitoza, dezinfecteaza, previn si curata petele produse de cafea, ceai, tigari, vin rosu, alte bauturi colorate.

Estetica superioara si culoarea se pastreaza in urma utilizarii zilnice pe perioada indelungata doar daca pacientul are o igiena corespunzatoare. Astfel, impregnarea cu fungi, bacterii etc va duce nu numai la modificarea culorii in timp a protezei, cat si la aparitia unei halene fetide sau chiar la instabilitatea ei.

Cele mai multe materiale pentru proteze injectate – flexibile ofera solutii speciale de curatare. Pentru a indeparta particulele alimentare de pe proteza, este necesar ca aceasta sa fie spalata pe toate fetele si clatite temeinic, cu apa din abundenta, dupa fiecare masa principala.