Protezele flexibile

Protezele flexibile sunt net superioare din toate punctele de vedere fata de protezele din acrilat. Sunt folosite in situatii in care nu se pot efectua lucrari fixe sau scheletate din diverse motive.

In general, protezele injectate sunt asociate cu protezele flexibile.  Insa, acesta asociere se poate face doar in cazul protezelor partiale. In prezent dispunem de materiale injectabile termoplastice, de  produse din compusi  aprobati pentru uzul medical, cu ajutorul carora obtinem proteze totale de foarte buna calitate, care la baza au aceleasi proprietati, dar nu sunt elastice.

In ultimii ani, o mare parte din pacienti au avut reactii extrem de sensibile la factorii, conditiile si modificarile climatice, precum si din cauza materialelor straine din corp.

Protezele realizate cu materiale originale trebuie sa arate asa:

In general, medicii stomatologi se confrunta cu exigenta crescuta a pacientilor referitoare la estetica lucrarilor protetice (vizibilitatea metalului in anumite situatii) precum si la problemele cauzate de lipsa de biocompatibilitate si rezistenta a acestora.

Cunoscand informatiile, pe care le puteti afla parcurgand acest site, veti putea discuta cu medicul stomatolog, despre alternativa pentru alegerea celui de-al „treilea rand de dinti”.